Προϊστορία - Πρακτικά Βουλής

Πρακτικά Βουλής


Απόστολος Κακλαμάνης
I’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (Προεδρευόμενης Δημοκρατίας)
ΣΥΝΟΔΟΣ Γ’
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΞΓ’
Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2003
“Συζήτηση επί της αρχής των άρθρων και του συνόλου της πρότασης νόμου αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού: Ίδρυση ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και ρύθμιση συναφών θεμάτων.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, απευθυνόμενος στο Σώμα θα ήθελα να εκφράσω την ιδιαίτερη ικανοποίησή μου, καθώς πραγματοποιείται με την επικείμενη ψήφιση αυτής της πρότασης νόμου μια ιδέα, η οποία για πολλές δεκαετίες είχε εγκολπωθεί από πολλούς φίλους της ιερής πόλεως του Μεσολογγίου, γιατί σε ό,τι αφορά αυτήν καθαυτήν την ιδέα όλοι οι Έλληνες έχουμε το όραμα της ελευθερίας σε όλη τη διάρκεια του βίου μας να μας εμπνέει και να μας οιστρηλατεί.

Με αυτήν την ευκαιρία θα ήθελα να ανακοινώσω ότι εδώ παρευρίσκεται και παρακολουθεί τη συνεδρίασή μας ο κ. Γεράσιμος Καζάνας, ο οποίος ήταν και ο πρώτος που είχε αυτήν την ιδέα. Θυμούμαι ότι την είχε αποδεχθεί ασμένως ο κοινός μας πολιτικός δάσκαλος, ο Γεώργιος Παπανδρέου.
Δυστυχώς, τα γεγονότα, οι πολιτικές μεταβολές και τα όσα ακολούθησαν επί τριάντα και πλέον χρόνια δεν επέτρεψαν την εφαρμογή αυτής της πρότασης. Σήμερα, λοιπόν, πιστεύω ότι η σύνθεση αυτής της Περιόδου της Βουλής θα έχει την ευκαιρία και την τιμή να αποδεχθεί αυτήν την πρόταση.
Επίσης αυτήν την ιδέα την είχαν εγκολπωθεί όλοι οι και της προ δικτατορικής Βουλής εκπρόσωποι του Νομού Αιτωλοακαρνανίας -ιδιαίτερα οι προερχόμενοι από την επαρχία Μεσολογγίου- καθώς και οι μετά τη Μεταπολίτευση Βουλευτές -δεν αναφέρομαι ονομαστικά, γιατί είναι πάρα πολλοί- και οι συνάδελφοι που παρευρίσκονται και συμμετέχουν σ αυτήν την Περίοδο της Βουλής των Ελλήνων.” …

Ολόκληρο το κείμενο της συνεδρίασης: DAE-Praktika Voulhs 2003.pdf [244 KB]


© 2023 Διεθνής Ακαδημία της Ελευθερίας. All Rights Reserved. Designed d by Oweb Digital Experience